Kallt, kallt...

Ett nytt försök gjordes idag men skidåkningen. Jag kom inte ens fram till backen innan fötterna hade gett upp. Jag vilade fötterna en stund, prövade senare att med ett åk men det gick inge vidare så jag gav upp. Gick tillbaka till stugan en sväng, busade lite med Ängla och Wembi. Sen gick jag tillbaka till backen och tog sittliften upp (utan skidor!) för att äta lunch med de andra på Lyktan. Gott var det, åt kantarellsoppa! Efter lunchen så tog jag liften ner igen. Lite annorlunda att åka lift utan skidor samt åka neråt istället för uppför. Jag gick i alla fall hem till stugan igen, klädde på Ängla och Wembi så gick vi tillsammans med syrran tillbaka till backen. Ängla åkte pulka vilket hon tyckte var toppen! Moster sprang som attan med pulkan och från Ängla hörde man glädjetjut, haha!

Nu ikväll har vi inte gjort så mycket. Man är rätt seg efter att man har varit ute hela dagen och fått massa frisk luft. Är inte riktigt van vid det, hoho! Det var runt -20 grader idag, burr...

Vi hörs!

/C.

Tålfjatt i stugan!

Hej bloggen!

Idag har vi åkt skidor, det gick åt fanders! Pjäxorna var för små, fick ont som attan i fötterna. Bytte till en storlek större. Sen tog vi liften upp till toppstugan, fikade lite. Sen fick jag ont i magen, sen höfterna och till sist fick jag ont i knät. En gammal skadad som gav sig till känna. Då bestämde jag mig för att åka hem. Tog en liten knapplift en bit upp i backen så kom jag ner precis bakom stugan. Skönt att slippa släpa på skidorna upp för backen till stugan. Jag la mig en stund i sängen och tittade på film och jag somnade nog på två minuter. Var helt slut!

När resten av gänget kom tillbaka så tog vi bilen ner till byn för att inhandla saker från systembolaget. Där var det kö för att komma in! Helt galet! Vi kom i alla fall till slut in och efter det så begav vi oss hemåt, först ett stop på Stadium Outlet och på Ica.

Efter middagen så gick strömmen i hela Sälen. Typiskt! Det blev alldeles kolsvart överallt men som tur var så hade jag en ficklampa med mig! Efter ca 1 timme kom strömmen tillbaka, woho! Dock varade det endast i några minuter sen blev det svart igen. Ungefär 20 minuter senare så kom den tillbaka på riktigt. Då kunde man börja leva igen, haha!

Nu ska vi snart gå och sova. Imorgon blir det skidåkning igen, hoppas på bättre resultat då. Sov gott!

/C.

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen!

Imorgon far vi iväg till Sälen, Hundfjället. Kommer att bli toppen! Allt är packat (hoppas jag) bara deodoranten kvar, haha! Jag har fått med mig täckbrallor och skidstrumpor, det är väl allt som behövs? Och spriten såklart, hoho! Kan man tänkas behöva något mer, tror inte det faktiskt. Det skulle vara julgranen då men den får nog stanna hemma, vet inte om den får plats i bilen.

Det får nog inte bli ett längre inlägg än såhär. Måste ju faktiskt gå och sova. Ska upp tidigt imorgon och köra långt. Ängla och jag kommer ha SÅ roligt i bilen för vi ska sjunga låtar hela vägen upp, haha!

Sov gott, dröm sött och allt sånt!

/C.

Dan för dopparedan

Har precis kommit hem från mamma och pappa där vi har firat lilla julafton med vår extra familj. Något som vi gjort sen barnsben. Mysigt! Vi äter lite julmat, byter julklappar och bara myser. Jag fick ett duschdraperi, perfekt! Det vi har, har blivit fult sen jag färgade håret och råkade skvätta lite färg på det så ett nytt passar ju alldeles utmärkt. Micke fick en kaffemugg som det står "I ♥ my computer". En sån som han ville ha, haha! Sen fick han även bakisbrus. Kan nog behövas runt nyår, hoho!

Nu ska jag (förhoppningsvis) mysa lite med Micke och sen sova så tomten kan komma någon gång. Dröm sött!

/C.

Julgranen påklädd

Nu har vi klätt granen här hemma, den blev sååå fin :) Vi fick dock jaga runt halva stan för att få tag i en. Där vi brukar köpa fanns det inga, nästa ställe hade alla sina granar paketerade och det är ju som att köpa grisen i säcken, man har ingen aning om vad man får. Vi for vidare till ett tredje ställe och där stod en liten gran och bara väntade på oss, hoho! In med den i bilen och sen raka vägen hem till julgransfoten. Nu kliar det rejält i näsan på mig men det är bara till att knapra allergipiller tills julen är över.

Nu ska jag hänga lite tvätt sen ska vi åka hem till Camilla och Emil för att planera Sälenresan lite. Tjing!

/C.

På god väg

Nu är bloggen på god väg att få sig ett eget ansikte. Den är dock inte färdig på långa vägar men snart så :)

Idag var jag uppe runt nio och körde iväg Micke till jobbet sen åkte jag in en sväng till mitt jobb. Var lite småsaker som jag var tvungen att fixa innan jag fick julledigt på riktigt. Nu är allt nästan klart, bara en sak kvar men det kan jag ta på mailen hemifrån. Hade tänkt att städa hela lägenheten nu, har dock ingen riktig lust men det måste göras tyvärr. Behöver även handla idag så jag kan göra julskinkan ikväll. Det tar ju några timmar så jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska handla först sen sätta in skinkan i ugnen och sen städa eller om jag ska städa först. Vore i för sig riktigt gott med en julskinkesmörgås när jag har städat klart, hoho! Först och främst måste jag i alla fall slå in Mickes julklapp innan han kommer hem. Det får bli prio 1!

Nu blev jag hungrig av julskinkesnacket så det får nog bli lunch också innan jag sätter igång :)

/C.

Hej mitt vinterland!

När jag tittar ut genom fönstret så är det helt vitt ute, stora snöflingor dalar ner från himlen och det är lagom med minusgrader ute. När det är såhär på vintern, då mår jag som bäst! Jag gick ut till affären för en stund sedan för att köpa frukost och man bara njuter. Det är helt tyst ute, nästan inga bilar. Allt man hör är barn som skrattar och tycker det är toppen med snö (precis som jag)! Om ett tag kommer förhoppningsvis Ängla hit så vi kan åka lite pulka i backen utanför :)

/C.

Sov gott!

Nu har jag jullov i en vecka, sen jobbar jag en dag och sen blir det Sälen för hela slanten! Ska bli riktigt mysigt! Imorgon ska jag städa lite, åka lite pulka och sen julfika hos mamma och pappa med släkten. På måndag blir det återigen städning (eftersom att jag troligtvis inte kommer att städa något alls imorgon, hoho), på tisdag ska jag fixa det sista med julklapparna och på kvällen blir det Sälenplanering med vännerna. Sen på onsdag så träffas min familj och extra familjen (som vi gjort i hundra år) och äter god julmat och öppnar lite klappar. På torsdag, om ni har missat det, så är det JULAFTON. Bästa dagen på hela året! Då kommer vi vara hemma hos mamma och pappa. På fredag får jag förhoppningsvis vila några timmar. Måste även tvätta och packa inför Sälen. På lördag så jobbar jag några timmar, sen hem och packa det sista för på söndag så åker vi! Veckan kommer nog gå ruskigt fort...

Nu ska jag sova lite, är ganska så trött!

/C.

Snart...

Nu är det bara två dagar kvar på jobbet, sen JULLEDIGT!

/C.

Åskar och blixtrar

Tro det eller ej men det blixtrar och åskar ute! Första gången jag märkte det var jag tvungen att ringa pappa och även googla på det för att veta om det verkligen kunde göra det och tydligen så kan det göra det i samband med snö. Jag började ändå tvivla på mig själv om det verkligen var blixten jag såg och åskan jag hörde tills det blixtrade en gång till och åskan kom tätt efter. Hade jag ingen aning om att det kunde göra! Man lär sig tydligen något nytt varje dag. Det slutar ju verkligen aldrig att snöa. Just nu kan jag inte påstå att det är särskilt mysigt då det även blåser rätt så mycket men imorgon när jag vaknar upp och ser all snö så kommer jag säkert att vara överlycklig, hoho! NU ÅSKAR DET IGEN!!! Börjar bli riktigt kusligt det här och Micke är inte ens hemma så jag kan inte krypa upp hos honom. Han får se till att komma hem snart. Frågan är bara hur han ska ta sig hem i det här vädret. Det vete sjutton om jag borde ge mig ut i det här vädret och köra bil. Fast och andra sidan så kanske inte bussarna kör så jättebra i det här vädret. Hem måste han ju annars kan jag inte sova, haha!

Ikväll har jag gjort klart vårt pepparkakshus som jag påbörjade i måndags. Jag blev inte helt klart då eftersom att kristyren tog slut och jag hade ingen lust att jag göra egen så jag köpte en tub till igår. Blev inte jättefint men det ska väl se hemgjort ut, haha! Jag har även slagit in alla julklappar som jag hittills har inhandlat. Imorgon ska jag försöka få tag på resten av julklapparna till familjen. Inte så många kvar nu som tur är. Imorgon ska jag även skriva julkort och posta dem innan helgen. Nästa vecka är det ju faktiskt julafton. Måste inhadndla en julgran snart också så man kan få tag på någon fin innan alla tar slut. Ni vet ju hur det är, den får inte vara för stor, inte för liten, inte för bred, inte för hög, inte för gles etc etc. Micke kommer bli galen på mig, hahaha!

Dröm sött!

/C.

Sov gott!

Efter en lååång dag med Idol-finalen så är jag äntligen hemma. Nu ska jag sova för jag ska upp om fyra timmar igen. Sov gott, det ska i alla fall jag göra!

/C.

091210

God kväll bloggen!

Jag tror att jag håller på att bli vuxen på riktigt nu, jag åt nämligen både brie och vamrökt lax igår och tyckte inte att det smakade illa längre. Vet inte riktigt vad som har hänt, hoho! Och allt detta tack vare världens bästaste Jempa så nu tycker jag att vi får äta brie och dricka vin (eller cider om man vill) varje ledig kväll vi har :) Laxen får komma fram på julbordet också, men varmrökt ska det vara inget annat.

Om en liten stund ska jag gå och sova, imorgon blir en lååång dag så man vill gärna vara utvilad så man orkar med enda till slutet. Förresten så träffade jag på Idol-Erik idag och han är ju alldeles för sockersöt. Så liten, pluttig och söt så man vill bara ta hand om honom och pilla honom mellan tårna precis som med Danny, haha!

Jag fick även ett samtal från karln som ska tapetsera om i vårt sovrum idag. Han kommer på måndag. Då har vi bott här i exakt 13 månader så det var ju inte en dag för tidigt. Hoppas bara att det finns några fina tapeter att välja mellan.

Nä nu är det dags för sängen. Dröm sött!

/C.

..

Magont idag :(

Jobb

Nu ska jag kila iväg till jobbet. Har ett möte som börjar om 20 minuter (!) sen blir det till att planera inför Idol på fredag. Efter jobbet så tänkte jag åka hem och bara ta det lungt och samla krafter inför den här veckans alla uppgifter. Nästa vecka blir det lugnare och sen är det JULLEDIGT!


/C.

Julbak

Nu blir det julbak!

/C.

091205

Hej bloggen!

Imorse när jag vaknade så kände jag mig så otroligt bakis. Bakis..?! Jag var tvungen att tänka till vad jag gjorde igår och kom fram till att jag borde inte alls vara bakis, jag jobbade ju! Kom hem strax innan fem imorse så jag var antagligen så pass trött efter att ha jobbat väldigt länge att jag kände mig bakis :)

Idag har jag varit till Nacka Forum en sväng med mamma, Änglis och syrran. Gick runt och segade bara. Sen åkte jag till Ica maxi där det var totalt kaos på parkeringen. Vet dock inte varför för det fanns hur många lediga platser som helst. Skumt! Kom knappt in och kom knappt ut... Jag köpte i alla fall lite grejs så jag kan baka lussebullar lite senare ikväll. Pepparkakshus ska jag också göra :)

Ska vila en liten liten stund nu innan det är dags för bullbak. Vi hörs!

/C.

1:a december

Hej bloggen!

Sitter och väntar på att lilla Ängla ska komma hit så hon kan öppna första luckan på sin chokladkalender som hon har här hos mig och Micke, eller MoterMicke som hon kallar hos. Vi ska i alla fall äta middag tillsammans, pasta med köttfärssås får det bli. Har massor av krossade tomater hemma som jag försöker bli av med innan nyår, hoho!

Dagen idag har varit ganska lugn. Ställde dock klockan en timme förtidigt imorse och när jag har snoozat klart (var väldigt trött i morse då jag somnade runt två) så väckte jag Micke och skulle säga att vi var lite sena så han var tvungen att skynda sig lite, då säger han att han börjar jobba kl 9 och inte kl 8 som jag trodde. Typiskt! Då hade jag ju fått sova en hel timme till om jag inte hade glömt bort det! Jag fick i alla fall sova i 20 minuter till eftersom jag hade snoozat i 40! Sen var det bara att göra sig i ordning och köra iväg Micke till sitt jobb och mig själv till mitt. Väl på jobbet så fick jag smygtitta lite på Danny(!) som repade inför julgalan. Han hade dock inte jättefin frisyr men det duger väl, haha!

Ska börja förbereda maten innan lillplutten kommer. Hörs senare!

/C.

RSS 2.0