Cykeltur

Vilken härlig cykeltur Micke och jag var ute på nyss. Micke köpte nämligen en cykel igår han med så nu kan vi äntligen cykla tillsammans! Hoppas rumpan vänjer sig snart vid sadeln för än så länge så får jag sjukt ont varje gång jag cyklar. Kan inte sitta på flera dagar typ, haha! Nu ska vi förhoppningsvis mysa lite i soffan och är det tillräckligt varmt imorgon så blir det sol och bad igen :) Hörde något om att det skulle bli lite lite svalare imorgon men man vet aldrig. Idag skulle det ju t.ex. ha regnat och bara varit typ 18 grader men när jag kollade så var det 26 grader och solen sken :) Tur var väl det så Ängla och jag kunde ta oss ner till stranden och bada. Det var riktigt skönt!


Jag har inte gett upp min dröm om att åka till Hawaii!


Sol och bad

Gick upp lite tidigare idag än de andra dagarna. Skönt! Man vill ju inte sova borta hela förmiddagen när det är så fint väder. Körde i alla fall iväg Micke till jobbet. Han jobbade ute i Vällingby idag så jag passade på att gå in i Vällingby Centrum, dock endast för att inse vilket otroligt tråkigt centrum det var. Fanns en jättetrevlig liten inredningsaffär dock men jag hittade inget av tycke där inne tyvärr. Åkte vidare hemåt och täntke att jag kunde ta ner lite saker i källaren som vi inte använder för tillfället men det var för tråkigt så jag pysslade lite på balkongen istället :) Nu ska jag åka iväg och hämta Ängla på dagis och så ska vi ta oss ner till stranden och bada lite. Det tycker både hon och jag är toppen!

Igår åkte Micke och jag ut till Värmdö för lite sol och bad. Vi åkte till min favoritbadplats där det finns både klippor och en strand. Det är långgrunt och stort så man behöver inte bråka om plats med andra, haha! Dock så blåste det så himla mycket så jag kommer nog aldrig få tillbaka Micke dit. Han har varit där två gånger och båda gångerna så har det blåst otroligt mycket. Trist att de tar betalt (40 kr!) för att få parkera där bara för när man väl märker om det blåser eller inte så har man redan betalt och då kan man ju lika gärna stanna kvar. Nu måste jag i alla fall kila, tjing!


Vaaarmt!

Väskan är packad så nu tar vi vårt pick och pack och åker ut mot Värmdö för lite sol och bad. Tjing!


Tråkfotboll

Jag börjar tröttna rejält på all fotboll som går på tv just nu. I över två veckor så har jag sett minst två matcher varje dag, bara för Mickes skull. Okej då, lite för min egen skull då men det är bara för att jag får umgås med Micke, haha! Vi har nog aldrig haft så mycket sofftid tillsammans som nu :) Men istället för att sitta här och klaga så kan jag ju alltid ta tag i vår min lååånga lista med saker att göra. Japp, så får det bli. Mors!


Mycket att göra

Sådär! Nu har jag äntligen satt upp sommargardinerna. Inte en dag för tidigt! Det blev genast mycket ljusare och fräschare i vardagsrummet. Nu är det bara resten av lägenheten som ska fixas. Fönstrena ska tvättas, köksstolarna ska monteras klart, pjäxorna (!) ska ner i källaren tillsammans med massa annat skit, tomglasen ska kastas precis som gamla tidningar (vi har äntligen fått upp en liten lapp på dörren som det står 'Ingen reklam på, tack'), tomflaskorna ska pantas, nya tavlan ska sättas upp plus att hela lägenheten måste städas när allt detta är klart. Jag glömde visst, tvätten måste tvättas (har säkert fyra IKEAkassar plus några Lagerhauskassar med tvätt), sen ska allt sorteras in i byrån och klädkammaren. Just det, vi måste även ta tag i klädkammaren som har rasat ihop. För tillfället så har Micke ingen sida där inne. Låter visst som att vi har att göra i sommar, haha! På detta så ska vi ju även hinna med att bada och sola, en tur till Kolmården, utforska skärgården, förhoppningsvis en tältvecka i Småland och mycket mycket mer! Dags att sätta igång då kanske :)


Huvudvärk

Min, inte så efterlängtade, huvudvärk är tillbaka. Känns även som att den är här för att stanna länge även denna gång. I en vecka har jag nu haft konstant huvudvärk. Den här gången verkar dock ingenting hjälpa. Varken alvedon, mat, sömn eller frisk luft har någon som helst påverkan på huvudvärken. Vad ska man göra när ingenting hjälper? Ska försöka muta till mig lite massage från Micke, det brukar hjälpa för stunden i alla fall.


GOD MORGON

Tänkte väcka Micke idag med att trycka en cocosboll (ni vet en sån där med guck i) i hans ansikte. Jag vet inte om han skulle uppskatta det. Troligtvis så skulle han bli förbannad :) Nu frukost så länge!



Norrut idag, söderut imorgon!

Det var riktigt trevligt i Norrtälje idag. Min extramormor bjöd på riktigt god mat och trevligt sällskap. Det ser så annorlunda ut där ute nu än vad det gjorde när vi hade landställe där. Vi spenderade större delarna av somrarna där när vi var mindre. När jag blir rik så ska jag köpa mig ett nytt landställe :)

Imorgon så ska vi åka ut till min morfars landställe som ligger bort mot Nynäshamn. Ska bli skönt att få komma dit också och hälsa på. Förhoppningsvis så blir det varmt också så vi kan bada lite. Idag var ju inget direkt badväder tyvärr. Hur som helst så ska vi dit på sillunch (jag äter dock inte sill så jag hoppas jag får något annat, haha). Nu tror jag faktiskt att jag ska krypa ner i sängen, hoppas Micke har lust att följa med. Dröm sött!



26 juni 2010

Då var även årets Midsommarafton förbi. Vi hade det riktigt mysigt på kvällen med grillning, en promenad och lite gottis. Glassen med jordgubbar som vi skulle äta till efterrätt åt vi aldrig så det får vi mumsa på ikväll. Jag har dock redan nallat några jordgubbar, hoho!

Snart ska vi åka ut till min extramormor i Norrtälje och hälsa på. När något så tragiskt händer så inser man att man måste ta tillvara på de man håller av. Vi träffas inte så ofta men förhoppningsvis så blir det ändring på det nu. Jag ska nog ta och packa ihop allt nu så vi kan bege oss. Trevlig Midsommardag!



Midsommar på akuten

Japp, det var precis där som jag och Micke började vårt Midsommarfirande. Det började för ca två dagar sedan med att Micke hade en enorm tandvärk. Igår ringde han tandläkaren och fick en tid i juli. Idag kunde han inte vänta längre så han ringde till Cityakuten som har öppet året runt och vi åkte dit på en gång. Sagt och gjort, nu är Micke en tand och 1800 kr fattigare. Så kan det gå! Nu ligger han här på soffan helt utslagen, han har varit vaken sen kl fyra pga värken så nu när värken är borta så somnade han fortare än att jag hann blinka. Han orkade inte ens se fotbollen! Jag ska låta honom vila ett tag nu sen ska vi nog börja laga mat. Ängla kommer hit och äter middag med oss för att sen sova kvar, mys! När Micke och jag var och handlade idag så köpte vi en varsin vattenpistol till Ängla och Micke. Micke är som ett litet barn när det gäller sånna saker

- Kan vi inte köpa ett vattengevär istället?
- Ängla orkar inte hålla i det...
- Men JAG vill ha ett! säger Micke då.



Brie

Vilken härlig dag på stranden vi hade idag! När vi kom fram så var det nästan inte en kotte där. Fanns inte en bil på parkeringen och bara två-tre sällskap på stranden. Skönt! I vanliga fall så brukar det vara knökfullt där och svårt att hitta både parkeringsplats och en plats för filten. Ängla ville givetvis bada på en gång så det var bara att gå ner till vattnet och plaska runt. Hon tycker verkligen att det är toppen att bada. Spelar ingen roll hur kallt det är, hon ska i ändå. Mellan badandet så åt vi lite sallad, gungade och åt glass. På vägen hem så släppte vi av syrran och en sovande Ängla hemma hos dem. Själv åkte vi vidare till IKEA (!) för att köpa mattor och en skohylla till Mickes mamma. Efter det så tog vi även en sväng förbi Forum där jag inhandlade en ny bikini. Blev en helsvart denna gång.

Nu sitter vi i soffan och jag tänkte trösta mig lite med baguette, ost och kex. Det är jag värd!


Semester

Sitter och äter frukost med lilla Ängla. Eller hon sitter i soffan och tittar på Pippi och äter frukost och jag sitter här :) Vi har varit vakna den strax efter sex. Som tur var så fick jag henne att ligga kvar i sängen i en timme och titta på tv. Försökte sen få Micke att gå upp med Ängla men det var ju lönlöst, haha!

Idag ska vi nog ta oss ner till vattnet och bada lite. Packa ner till picknick och bara mysa. Härligt! Det är faktiskt min första dag på min första semester nu i sommar. Lite mer än tre veckor kommer jag att vara ledig nu. Sen blir det jobb i en vecka och sen ytterligare ca tre veckors semester. Ska bli riktigt j*vla skönt måste jag säga!

Haha, Ängla sitter och berättar historier för Micke. Jag tror att han är måttligt road :)


Lilla mormor

Idag hände det som vi alla önskade inte skulle hända men som vi ändå gått och väntat på. Min kära lilla mormor somnade in för att ta sig vidare på nya äventyr. Jag hoppas att farmor och farfar, moster Kerstin och alla andra tar hand om henne nu för det är inte lätt att vara ny på ett ställe man aldrig varit på. Jag tror dock att lilla mormor kommer att klara det väldigt bra för min mormor är inte den som är den. Hon tar för sig, säger vad hon tycker och är nog världens mest givmilda människa (nu även ängel). Hon kommer alltid att finnas bland oss, på födelsedagar, på julaftonar, på Skansenbesök, överallt!

Jag vaknade inatt och hade en konstig känsla över att det var någon i hallen. Jag var helsäker på att det var min mormor. Några timmar senare så gick hon bort och jag är stensäker på att hon inte kunde lämna oss förrän hon hade tittat efter så att alla hade det bra. Det är så typiskt min mormor. Vila nu lilla mormor för när vi väl kommer till dig så kommer du få fullt upp igen, lita på det!


Grilldags

Nu är grillen tänd. Väntar bara på att glöden ska bli riktigt fin så ska vi slänga på våra hamburgare. Grillat är så fruktansvärt gott, både kött, korv, hamburgare, grönsaker och allt! Här hemma så får man faktiskt grilla på balkongen, inte många som får det har jag märkt. Vi grillat åtminstonde en gång i veckan. Man måste ju passa på nu när det är så fint väder.

På fredag är det Midsommar. Härligt! Micke och jag hade tänkt att packa picknickkorgen och åka till Nyckelviken eller kanske ut till Björkvik. Vad ska ni hitta på på Midsommar?


Du finns i våra hjärtan

Vad tänker du på lilla mormor.?
Vi tänker i alla fall på dig



100621

Har sovit som en riktig kratta inatt. Kunde inte somna på flera timmar och när jag väl somnat så vaknade jag flera gånger i timmen. Sen att verkligheten är som den är finns det inte så mycket att göra något åt. Toppenstart på den nya veckan!

Lilla mormor, vi alla tänker på dig!


Ny design

Sitter och tittar mig omkring här hemma och inser att vita möbler skulle vara mycket fräschare än de svarta som vi har idag. Dock gärna inte en vit soffa men kanske en grå eller så. Att sätta upp de vita gardinerna som vi köpte i vintras kanske vore något. Tillsammans med de grönblommiga som vi köpte förra sommaren så tror jag att det blir toppen. Kanske till och med kan göra det nu ikväll. Det är ju faktiskt inte så jobbigt, haha!

Har ni förresten lagt märke till min fantastiskt nya fina bloggdesign? Söta Micke som hjälpt mig med den idag, tack! Blir förhoppningsvis lite roligare att blogga nu samt även lite roligare för er att läsa :)


Bröllopsyra

Sitter och laddar inför bröllopet med godis, läsk och en fantastiskt ugnspannkaka som just nu tillagas i ugnen. Jag trodde inte att jag skulle vara så intresserad av bröllopet men när man ser hur glada alla är så kan man ju inte låta bli :) Alla vackra kläder, alla leenden, alla förväntningar..man kan inte göra annat än att ryckas med i stämningen. När som helst så kommer huvudpersonerna att trava in i Storkyrkan och det måste man ju se, hoho!

Om ni tycker att jag är tråkig som aldrig lägger upp bilder i bloggen så är det för att jag är en väldigt lat människa som tycker att det är jobbigt att koppla kameran till datorn men jag ska försöka bli bättre på det, jag lovar!

Förresten, kan man ta semester från sig själv? Jag skulle i alla fall behöva det. Idag har jag bara gjort illa mig, jag klev en ybervass liten sten imorse som satte sig rakt i foten, jag spetsade mig på en kniv när jag skulle sätta in en smörkniv i diskmaskinen och på Vivo så höll jag på att svimma av ingen anledning. Tur att Micke var där så jag kunde rycka tag i hans arm. Suck säger jag bara!



Grillkalas

Nu drar vi iväg på grillkalas. Kan det vara så att..?

Tjing!

Blixtar och dunder

Sitter och myser i soffan samtidigt som jag tittar ur på regnet och lyssnar på åskan. Mys! Tutorna hörs självklart också från TV:n och det är nästintill att de överröstar åskan, haha! Idag hejar vi tydligen på USA. Dock leder Slovenien med 2-0 men än är inte matchen slut.

Ikväll ska vi åka hem till några kompisar där vi ska grilla och ha det trevligt. De åker iväg och jobbar på kollo nu under sommaren så det blir en liten "hej dåmiddag" för dem. Hoppas regnet hinner avta innan bara så vi kan vara ute. Kanske ett dopp i poolen också :)

Tjing!

Sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon! Eller fick och fick, jag tog mig sovmorgon eftersom att det blir en lång dag idag med Roddan. Hoppas att dagen flyter på smärtfritt så jag hinner med massa annat också. Skulle vara skönt att slippa jobba på Midsommar. Jag har några saker som måste vara klara innan jag går på semester och det hade jag ju tänkt göra på onsdag nästa vecka. Skönt! Blir förhoppningsvis mycket sol och bad i sommar :)

Det där med att vattna blommor får jag göra nu för det glömde jag bort igår, hehe! När jag gjort det så ska jag dra mig vidare till jobbet.

Kraam C.

Siwan är här, Måns-Melker är här...

Idag gick jag som sagt en kurs i D-HLR och kan nu mera kalla mig expert i ämnet. Kanske inte riktigt men nästan ;) Monkan och jag kommer att bli ett riktigt bra team om vi någonsin kommer att behöva använda oss utav detta. Monkan blåser och jag trycker, haha!

- Fria luftvägar
- TrettioTvå, mitt på
- 112 är lätt att slå
- Lyssna alltid på defibrilatorgubben

Mer än så behöver man inte komma ihåg (nästan)!

Nu gick strömmen för en sekund, den kom tillbaka lika snabbt som den försvann. Skumt! Tänkte vattna blommorna på balkongen nu, sen lite fotboll (med de fantastiska tutorna), sen sängen.

Kraam C.

Godis

Jag försöker för allt i världen att gå ner några kilo så jag kan trivas ännu bättre med mig själv. Jag köper inget godis på vardagarna, har dragit ner på fettet i maten m.m. MEN när det står en skål med godis/chips på jobbet eller hemma hos några kompisar så kan man ju inte låta bli att nalla en som i slutändan blir flera. Jag tänker ju alltid att 'en godis skadar väl inte' men eftersom att det aldrig slutar vid en så.. Har jag inte bättre självdisiplin än så.? Har ni några tips på hur man kan låta bli? Jag måste verkligen skärpa till mig för faktiskt så är det inte så himla gott i alla fall. Lite ost och kex och några salamibitar är ju galet mycket godare :)

Gällande tuturna i fotbolls VM så tycker jag nog att de inte låter lika mycket längre. Har publiken tröttnat eller har jag vant mig efter 5 dagar med konstant tutande från tv'n?

Kraam C.

D-HLR

Uppe med tuppen idag (tidigt för mig i alla fall)! Ska på nån kurs på jobbet. Vet inte exakt vad jag ska lära mig idag men imorgon ska jag i alla fall få lära mig hjärt- lungräddning med sånna där defibrilatorer eller vad det nu heter :)

Har sovit rätt gott inatt. Micke gick och la sig vid niotiden och jag strax därefter. Somnade ganska fort och har sen sovit nästan hela natten. Tror endast att jag vaknade två (kanske tre) gånger vilket är rekord för mig. Vaknar alltid flera gånger per natt vilket gör att jag aldrig känner mig utvilad men idag så :) Solen skiner också och då blir man piggare bara av det :)

Nu måste jag dra mig vidare till jobbet. Ha en toppen dag!

Kraam C.

Fotbolls VM 2010

Jag sa till Micke i fredags att Fotbolls VM 2010 inte är något fotbollsmästerskap som man kommer att komma ihåg. Man kan inte referera till att det var då Sverige vann brons, att det var det året som Ljungberg gjorde mål i 93:e minuten, att Spanien gjorde mål på oss i 90:e minuten, att Zlatan fick en egen låt tillägnad sig, det var då vi var på Öland och satt på Böda restaurang och tittade på fotbollen m.m. Dock så hade jag galet fel! Detta VM kommer jag att minnas som inget annat pga. dessa Vuvuzelas! Jag har aldrig varit med om någon värre tortyr tror jag. Att bli kittlad är ingenting i jämförelse med detta och då är det, det värsta jag vet. Vems påhitt var detta? Helt galet!

Förbjud på en gång!

 

Kraam C.


RSS 2.0