Klädkammarfix

Jag är så sjuuukt duktig! Tills idag så kunde man knappt komma in i vår klädkammare för att den var proppad med saker och helt oorganiserad men NU kan man dansa där inne. Är visserligen inte klar än men snart så. Jag rensar och rensar och rensar. Har bl.a slängt två svarta sopsäckar med kläder (både mina och Mickes). Jag förstår inte hur jag kan ha låtit alla kläder hänga där så länge när jag i stort sett inte använt de sen vi flyttade hit och det är snart två år sen. Jag börjar komma ifrån min separationsångest :) Nu måste jag fortsätta innan det är dags att laga middag. Tjing!


Livet på BB

Sitter just nu och tittar på Livet på BB där jag precis bevittnade en födsel i vatten (!). Det såg helt otroligt ut. Vet inte det finns några BB's här i Stockholm där man får föda på det sättet men om jag får välja så skulle jag gärna göra det när det väl är min tur. Helt otroligt! Det sägs ju att det ska vara det bästa sättet, både för barnet och för mamman, att föda på.

På tal om något helt annat så luktar det skit här hemma. Det är dock inte från oss det luktar utan det kommer utifrån. Det stinker kogödsel! Ängla hade säkert tyckt att det luktar gott dock, haha! Vem f-n gödslar här ute? Jag bor i ett lägenhetsområde, finns väl inget att gödsla här?

Så fort Livet på BB är slut så ska vi titta på Sex and the city 2. Har fått Micke att börja titta på SATC, haha!




Ensamhet

Hur kan man känna sig så ensam när man ändå har så många runtomkring sig? Det finns runt 6,8 miljarder människor på jorden men ändå kan man ibland känna att man är helt ensam på jorden. Någon sa nångång att människan är ett flockdjur och jag tror att det stämmer. Vi är sociala. Vi föds in i en familj och vi blir den vi är på grund av de vi har runtomkring oss. Det är dock inte så konstigt att man kan känna sig ensam ibland. Tänk bara på när du går ner för gatan som är full av människor men ingen ser dig, ingen hör dig, ingen lägger ens märke till dig. Oftast så reagerar vi inte själva på detta men om man känner sig lite ensam så gör detta det mer påtagligt att man kanske är ensam. Vi har alla familj och vänner som vi kan ha kul och skratta med men det räcker inte alltid. Ibland behöver man en extra kram, någon som frågar hur det är och bara finns där. Man kan känna sig ensam när man har förlorat en vän eller familjemedlem, om man genomgår en stor förändring i sitt liv osv. Att vara ensam behöver inte alltid vara negativt. Vi kan ibland behöva att gå på bio ensamma, ta en promenad med bara träden som sällskap eller åka iväg på en resa själv. Detta är inte ensamhet utan endast något som vi behöver ibland. Ingen ska behöva känna sig ensam!

Att vara ensam är skönt när man önskar vara det, inte när man är tvungen att vara det!



Comeback

Nu gör jag en comeback till semestern! Efter en veckas jobb så är det dags för semester igen i tre veckor. Helt fantastiskt! Jag är helt slut efter den här veckan. Det har inte varit ett hårt och slitsamt jobb men däremot väldigt tidiga mornar och långa sega dagar. Min fantastiska sambo gav mig lite välbehövd fotmassage igår efter en lång dag i fel skor. Kanske kan låtsas att jag haft fel skor på mig idag också? Haha!

I början på veckan så beställa jag lite grejjor som vi ska ha till balkongen så vi kan få ordning på den. Jag hoppas att de kommer imorgon så jag kan fixa med det. Sommaren ska ju också göra comeback nu efter några dagar med svalare temperaturer och regn. Alldeles lagom tills att jag ska vara ledig igen :)


Fixar

Slipar, slipar, slipar! Det är vad jag gör just nu. Jag hittade en liten stol i mormors källare när vi var där och slängde lite grejjor i fredags. Eftersom att jag inte har någon stol som passar Ängla här hemma så tänkte jag att den blir perfekt. Jag håller just nu på att slipa den och sen ska jag åka iväg och köpa en liten burk färg så jag även kan måla den. Vit hade jag tänkt först men Ängla ville ha rosa så jag funderar på en väldigt ljus rosa. Det blir nog bra till slut :) Bilder på stolen kommer upp sen när den är klar.


Någorlunda okej

Inatt var det någorlunda svalare (läs: mindre varmt) i sovrummet vilket gjorde att jag kunde sova någorlunda okej vilket resulterade i att jag var någorlunda utvilad. Vi har börjat med att ha hela fönstret öppet i sovrummet om nätterna så det blir lite svalare, dock blir det tokljust i sovrummet från ca kl fem eftersom att vi inte kan ha rullgardinen nere men hellre det :)

Idag åkte vi ner till Boobadet en sväng för lite sol och bad. Dock så hade vi missat att kika på väderprognosen för dagen för det var mest molnigt hela tiden. Typiskt! Nu har jag i alla fall spanat in vädret för imorgon och det ska bli lite sämre väder så då tänkte jag försöka fixa ordning på balkongen. Hoppas det blir som vi tänkt oss!


Inspiration

Har så mycket inspiration just nu så jag vet inte vart jag ska göra av den, haha! Kanske är det värmen och det härliga vädret som ger en så mycket inspiration. Micke kom på en toppenidé till balkongen idag. Tror att vi ska göra slag i saken faktiskt! Skulle vara härligt med en mysbalkong. I dagsläget så är den helt okej men dock ganska tråkig ändå. Måste plantera om mina tomatplantor snart, de börjar växa ur sina krukor.

Nu kan jag inte skriva mer för sladden till datorn har gått sönder så batteriet dör snart. När pappa kommer hem på onsdag så får han fixa det :)


Fotboll goes Bear Grylls

Jag byter fotbollen mot Bear Grylls. På återseende!




Siggesta Gård

Istället för en tur till Nyckelviken igår så åkte vi ut till Siggesta med Ängla där vi tittade på djuren, åt glass och bara myste. Lite bilder kommer här...

Ängla fick rida på en ponny som hette Dumla!


Hon snackade lite med fåren...



Det fanns konstiga hönor där också...



Vi hälsade givetvis på grisarna Hans och Greta.



Även kaninerna fick ett hej innan vi åkte vidare hemåt.




Sommarnatt

Det är så varmt på natten när jag ska sova så jag kommer snart att bli galen! Det är som en bastu i hela lägenheten och det spelar ingen roll vad jag gör det är varmt ändå. Inatt så hade jag en kall blöt handduk i ansiktet och det hjälpte i ca 30 minuter sen blev den lika varm som jag. Jag gick och la mig på soffan i vardagsrummet i hopp om att det skulle vara svalare där vilket det också var. Dock så blev det mycket varmare där framåt femtiden när solen hade gått upp. Då var det svalare i sovrummet så jag gick och la mig i sängen igen. Har inte fått många timmars sömn inatt tyvärr.

Ängla är här hos oss idag igen, hon är förkyld så ska inte vara på dagis och eftersom att jag är en så fin person (haha!) så fick hon vara hos oss idag så hennes mamma kunde gå och jobba. Vi har precis varit ute och gungat och åkt lite rutschkana. Nu sitter Ängla i soffan och tittar på Pippi och knaprar på en riskaka. Snart är det dags för lunch och sen blir det nog en tur ner till Nyckelviken.



Värmdöbad

Över 25 grader står termometern på och ändå så är klockan snart sex. Helt otroligt! Vi åkte ut på Ingarö och badade idag. Det var riktigt skönt, dock lite kallt i vattnet men det är inget som hindrar mig :) Jag och Ängla satt vid strandkanten och lät vågorna skölja över oss. Det tyckte hon var kul :)

När jag kom hem så plockade jag undan lite här hemma. Det behövdes verkligen. Jag har så mycket idéer just nu om hur jag vill göra med saker och ting här hemma. Det är bara plånboken som stoppar fast visserligen så är det ganska billiga lösningar jag har som tur är. Nytt vardagsrumsbord för 200 kr, en matta för 400 kr, fem korgar till badrummet för 250 kr osv. Det ska vi väl ha råd med, haha! En ny soffa skulle vi också vilja ha men det får faktiskt vänta till i höst. Man kanske skulle ta och tänka på vad vi ska äta till middag. En trevlig sallad hade varit gott...



Sov gott!

Vilken varm och skön dag vi har haft idag! Micke och jag packade väskan och åkte ner till stranden för lite sol och bad. Det var så varmt så man nästintill ville ligga i vattnet hela tiden. Det vore verkligen toppen om vi kunde ha det såhär hela sommaren. I alla fall de veckorna som jag har semester, haha! Imorgon blir det i alla fall mer sol och bad ute på Värmdö. Hoppas det inte blåser lika mycket som det gjorde i torsdags bara. Då höll vi på att blåsa bort, om det nu är möjligt :)

Idag har vi även köpt ett parasoll till balkongen så man kan sitta där på eftermiddagen/tidig kväll utan att man rinner bort. Vi har sol på balkongen från ca klockan tolv tills det att solen går ner så vi kan knappt nyttja balkongen något när det är såhär varmt. Nu när vi har parasoll så kan vi förhoppningsvis sitta där lite oftare. Nu blir det strax sängen för min del. Dröm sött ♥



Tvättstugeproblem

När man väl tar tag i att tvätta och tänker att det ska bli så skönt att ha det gjort så går ingenting ens väg. Först fick jag inte tiden som jag ville ha så jag fick ta en senare tid plus att jag fick den "dåliga" sidan i tvättstugan. Jag tänker 'skit sak samma' och börjar sortera tvätten uppe redan så man slipper göra det nere i tvättstugan. Ljust som ska torktumlas i en hög, ljust som ska hängas i torkskåpet i en annan hög osv. När jag nu väl kommer ner i fanskapet så tror ni inte att jag möts av en sjö där inne..? Tydligen så har ena tvättmaskinen (självklart på min sida, den "dåliga") svämmat över och det är vatten överallt. Förstår ni nu varför den kallas den "dåliga"? Och betyder detta nu att jag endast har en maskin till mina fyra (!) IKEAkassar med kläder plus lite till?! Japp, det kan ni hoppa upp och sätta er på! Jag fick in ungefär en halv kasse i maskinen vilket betyder att jag endast kommer att bli av med ca en och en halv kasse idag innan det är dags för nästas tur. Det är nog inte meningen att jag ska tvätta. Typiskt!


 


Tvätt- och städdag

Härligt med lite mulet väder idag. Det betyder att jag kan städa och tvätta utan att ha dåligt samvete för att jag missar lite sol.. Perfekt! Får förhoppningsvis ordning här hemma idag för då kan vi åka ut till IKEA och köpa oss ett nytt soffbord och en matta (!). Jag tvekar dock lite på mattan fortfarande, just för att det blir svårt att hålla rent men det stod att den var lätt att hålla ren men det är ju klart, de kan ju inte skriva att "den här mattan är väldigt svår att få ren, ni får helt enkelt köpa en ny när den blir smutsig", haha! I alla fall, lite fler lådor till bokhyllan också så man kan gömma all skit som finns i den. Jag har insett att ju mer prylar man ser, dessto stökigare ser hemmet ut. Så är det i alla fall hemma hos oss :) Sen är det toppen med lådor för då kan man bara slänga ner skiten lite snabbt om man får oväntat besök, haha!

Micke och Ängla från när vi var i Falkenberg!


RSS 2.0