29 augusti 2010

Snart är det september och med den månaden så kommer även hösten. Jag gillar faktiskt hösten ganska bra. Man får tända ljus, krypa upp i soffan med en varm filt, ta på sig fingervantarna och så småningom även mössan. Jag älskar höstens alla färger, precis innan löven faller ner från träden och sen även vetskapen om att när hösten är slut så kommer vintern med sin jul och snö. Underbart!

Nu när hösten är på ingång så tänkte jag även passa på att köpa mig ett träningskort. Friskis&Svettis tänkte jag börja på och eftersom att det inte längre går att köpa endast gymkort där längre så får jag väl passa på att gå på några gympapass också. Det är ganska roligt faktiskt :) 260 kr i månaden kostar det och eftersom att jag får friskvårdsbidrag från jobbet så behöver jag bara betala ynka 60 kr i månaden. Jag tror att plånboken överlever det, haha!

Håller på att laga lite lunch så tillbaka till spisen innan allt bränns vid. Ha en toppen slutet-på-sommarendag och njut av solen!


GOD NATT

NU går jag och lägger mig istället. Försökte sova förut men det satt tre karlar i vardagsrummet som drack öl och spelade NHL '10 så tänk er själva hur det är att försöka sova då. Istället gick jag upp och spelade lite med dem, förlorade dock men ändå :) Nu ligger Micke däckad i sängen och jag ska göra ett nytt försök med att sova. Tjing!


Fredagsmys!

Sådär, då var även den här jobbveckan avklarad. Har nu jobbat i två veckor och det känns som redan som att jag aldrig har haft semester. Är lika trött nu om dagarna som jag var precis innan semestern men det är väl för att man inte är van att gå upp tidigt på morgonen och arbeta en hel dag. Hur som helst så har jag mycket att göra där nu då jag har bytt arbetsuppgifter. Vet inte om jag nämnt det tidigare men jag är numera hockey-bitch och inte loge-bitch. Kändes lite osäkert i början men jag tror att det blir bra bara jag får in rutiner. Det är ju nästan som att börja ett helt nytt jobb bortsett från att jag har samma arbetskamrater. Det kommer förhoppningsvis gå bra :)

Gällande båtresan så överlevde jag och båten sjönk inte. Skönt! Det kändes inte bra på morgonen innan vi skulle åka iväg. Hade sjukt ont i magen och kunde inte få i mig någon frukost. Dock så kändes det lättare och lättare under dagen och det gick väl okej väl på båten. Dock så trodde jag att vi höll på att sjunka varje gång båten svängde eller att vi kört på ett isberg typ varje gång ett ljud hördes. Måste sluta titta på filmer såsom Titanic, Poseidon m.m.

Nu ska jag nog kika lite på tv sen blir det nog kudden. Är riktigt trött idag efter en lååång jobbvecka. Sov gott!


22 augusti 2010

Idag har jag varit på fotboll tillsammans med Micke och där fick jag lära mig att alla i Göteborg luktar fisk. Se där..!


Båtfobi.?

Det här med att åka stora båtar är inte riktigt min grej. Jag får för mig att jag ska trilla av båten eller att båten ska sjunka a la Estonia. I mitt huvud så är däcket inte mer än typ 80 centimeter brett och räcket går bara till typ knäna så om man står för långt fram så trillar man i. Jag vet inte riktigt vart jag har fått allt detta ifrån men jag har i alla fall ont i magen och får knappt i mig frukosten. Får man ångra sig?!

Jag ska göra mig klar nu, packa det sista, få i mig den sista frukosten och sen bege mig. Ha en fantastisk dag!


Packa

Packa hade varit bra om jag haft klart nu men det är så FRUKTANSVÄRT tråkigt! När jag var yngre tyckte jag att det var toppen och skrev långa listor med vad jag skulle packa ner och kunde planera packningen flera dagar innan. Nu för tiden så drar jag mig så länge jag kan innan jag packar och sen springer jag runt som en blind mus och blir galen för att jag inte hittar det jag ska ha med mig och för att klockan blir så mycket så jag behöver gå och lägga mig. Typiskt mig! Packa var det ja. Måste göra det NU och inte sen. Tjing!


2 kg choklad

Den här kom jag hem med från Gröna Lund! Typiskt, jag som inte ska äta godis mer än på lördagar. Det har i för sig gått bra hittills och det är ju inte många dagar kvar till helgen nu :) Jag har också gett bort nästan halva och tänkte ge bort ännu mer för vad ska jag med en hel sån där till.? Kul var det att vinna i alla fall, det måste jag erkänna. På första försöket också. Det var faktiskt Ängla som valde nummer så vi vann tillsammans, det tyckte hon var roligt :)

 

Imorgon drar vi iväg på Kick Off. Vi ska åka stor båt, Galaxy tror jag den heter. Man kan väl säga vad man vill om det men det kommer nog bli supertrevligt :) Segt att vi ska infinna oss på konferensavdelningen klockan 08.00 på fredag bara och då ska vi ha hunnit trycka i oss frukost också. Spännande att se hur många som kommer i tid ;)

 


Gröna Lund

God morgon (eller ska man säga god förmiddag kanske.?)! Hur som helst så är det en ny dag och just den här dagen ska tillbringas på Gröna Lund med familjerna Knatte, Fnatte och Tjatte typ, haha! Vädret ser dock inte så lovande ut men så länge det inte regnar så är jag nöjd. Jag var visserligen där i fredags men då åkte vi bara öl och idag ska vi åka karuseller :)

Nu ska jag försöka få upp Micke ur sängen så vi kan åka iväg sen. Ha en toppen dag!


Bob Hund

Idag har varit en riktigt bra dag tycker jag. Den började med att jag, Micke, Tina och Ängla tog oss ner till badet för lite lek och bad och självklart glassätning! Det var ett tag sedan som vi var på stranden. Har ju inte direkt varit väder för det men äntligen så är solen tillbaka :) Efter det så begav jag och Micke oss till Nacka Forum där jag köpte ett par skor som jag har spanat på länge och nu när de var på rea så kunde jag inte låta bli. Halva priset var det på dem så det var ju alldeles perfekt! När kvällen kom så tog jag på mig mina nya fina blåa skor och mötte upp några kompisar och så åkte vi in till Grönan för lite Bob Hund. Micke åkte iväg på annat håll för att titta på hockey. Det kommer jag att få nog av i höst så han fick gå utan mig :) Han kom i alla fall till oss när matchen var slut så vi hann ta en öl innan de stängde. Vi promenerade hela vägen till Slussen vilket var riktigt skönt bortsett från att mina nya fina blåa skor skavde något enormt men vill man vara fin, får man lida pin som de säger, haha! Hur som helst så tog vi bussen hem och nu sitter jag här i soffan och funderar starkt på att gå och lägga mig. Kommer nog somna så fort jag lägger huvudet på kudden. Dröm sött!


Dålig uppdatering

Någon mer än jag som tycker att jag uppdaterar lite dåligt ibland? Det beror varken på tidsbrist eller på brist om något att skriva om för det finns det alltid.

Vi kom ju hem från Dalarna för några dagar sedan, rättare sagt en vecka, och där hann vi med en hel del.  Som jag skrev tidigare så är det verkligen toppen att vara där. Inga måsten, konstant frisk luft, inget TV-tittande och inget bloggande (haha). Detta är allt vi hann med när vi var där (även till och från) i tre dagar;

- Köpt godis i Sveriges största godisbutik - Flygit (guppat) fram på världens längsta grusväg - Badat i en röd (!) sjö - Spelat Volleyboll - Suttit vid brasan på kvällarna och snackat skit - Gjort mina behov i skogen - Bastat - Duschat (läs: tvättat oss) i sjön - Hängt på dass - Spelat fotboll - Lekt kurragömma (på en stor tomt där det endast fanns typ två buskar, ett träd och en sten) - Frusit om natten - Köpt vatten på flaska (gör aldrig det annars då vi har ypperligt bra vatten i kran) - Jagat täckning på mobilen för att kunna jobba lite - Spelat Yatsy - INTE läst Illustrerad Vetenskap då jag glömde den hemma - Fiskat - Träffat på en bilist som trodde att vi körde vänstertrafik i rondeller - Det tidigare gjorde att vi även krockade - Mycket mycket mer.

Jag, Micke och Ängla tog båten ut för lite fiske. Även fast Ängla fick upp tre fiskar så ville hon inte fiska mer. Det var ingen höjdare. Hon tyckte det var roligt i 15 minuter ungefär men sen när hon insåg att man måste sitta ner i båten hela tiden så var det inte lika roligt längre, haha!


På väg ut med båten, flytväst på!


Ängla hänger utanför bastun..


Micke och Filip plaskar runt i sjön


Det var här vi hängde i några dagar. Stugan som vi sov i ligger till
vänster men kom inte med på bild här. Observera Micke som klipper
gräset till höger :)



Skogen nästa

Sådär, då har jag packat klart inför resan imorgon. Eftersom att vi ska bo i skogen några dagar så behöver man inte tänka på att ta med sig finskorna direkt. Det räcker med ett par shorts, mjukisbyxor (vilket jag har glömt att packa ner, måste göra det innan jag går och lägger mig), en tjocktröja (till kvällarna vid utomshusbrasan) och badkläder typ. Det finns ingen dusch där så tvättar sig gör man i sjön som ligger precis vid huset, uträttar sina behov gör man på dasset eller i skogen, TV finns inte så det tittar man inte på, telefon pratar man inte i för det finns ingen mottagning bortsett från en liten liten plats mellan huset och sjön men då måste man ha Telia för ingen annan operatör fungerar. Det låter hur glamoröst som helst, va? Men jag kan säga er att det är toppen att vara där. Inga krav, ingen storstadstrafik (det kör förbi max en bil om dagen), man gör helt enkelt det man har lust med.

Jag har laddat upp med Yatzy och Illustrerad Vetenskap ifall jag skulle få tråkigt :)




Änglastol

Jag kom på att jag har glömt att visa hur stolen blev som jag målade om till Ängla. Såhär blev den i alla fall;

Före


Efter

Funderar även på att måla dit blommor för att liva upp den lite. Bilden gör inte färgen helt rättvis, den är väldigt ljust rosa och inte vit som den ser ut att vara på bilden. Nu ska jag fortsätta städa här hemma och sen packa. Imorgon bär det av mot Dalarna.


RSS 2.0