Middagshandling

Middag för kvällen samt vår del av maten till nyårsmiddagen begav jag mig iväg för att inhandla. När jag kommer fram till bilen så blir jag lite smått glad över att det BARA var framrutan som behövde skrapas. Jag startar bilen, tar fram skrapan och sätter igång. Det tog tvärstopp! Frosten satt så hårt så jag inte fick bort ens en liten gnutta. Typiskt! Jag stängde av bilen och begav mig mot den dyra affären istället så jag åtminstone kunde inhandla mig middag. Nyårsgrejerna får jag ta imorgon istället. Hoppas det finns något kvar då bara annars blir det makaroner för det har jag gott om hemma :) Glömde såklart se efter först om jag hade det hemma så för säkerhets skull så köpte jag ett paket men det visade sig att jag redan hade ett och ett halvt hemma. Nu blir det makaroner ett tag framöver, haha!

Ska försöka mig på att hinna städa klart innan Micke är hemma om ca en timme. Det är dock omöjligt eftersom att jag inte fått in kläderna än men jag kanske hinner byta lakan, dammsuga och torka golven innan. Då måste jag jobba snart om jag ska hinna med det, hehe!

Jag önskar mig en matta till hallen. En sån där lång, beige med vita stjärnor på. Tror att det är i vävd plast eller vad det heter. Kanske finns på rean nu.? Det skulle verkligen liva upp vår annars kanske trista hall.


Nyårsstädning

Håller på att plocka undan här hemma. Rensar faktiskt en del också. Började med skorna i hallen där jag kastade flertalet skor som var trasiga men som jag inte kan slänga för att jag tycker om dem så mycket. Nu fick de åka i sopen och det positiva med det är att jag måste köpa nya skor till våren/sommaren :)

Efter skorna så högg jag mig in på jackorna och insåg att vi har fler jackor än vad det finns veckor på året, typ. Då har jag ändå plockat ner en del sommarjackor i källaren i höstas men jag glömde visst några. Vi har en del väskor hängades i hallen också. En väska har jag inte använt sen vi var i tunisien för ett och halvt år sen (!). Sa jag att jag var dålig på att hänga undan sommarsaker när vintern kommer och vise versa.? Jag hade i alla fall tänkt att använda garderoben som vi i dagsläget har jackor i i hallen till kläder eftersom att klädkammaren inte räcker till men nu får jag tänka om för jackorna måste bo kvar där. Finns ingen annan plats för dem. Jag kan heller inte plocka ner alla jackor som hänger där i källaren för de jackor som vi använder får inte plats framme. SUCK!!

När det var väskornas tur att plockas undan så skulle jag hänga dem där de ska hänga i klädkammaren men inser att vi har fler väskor än vad det finns dagar på en månad, typ. Nu måste jag rensa bort där också! Måste hitta en flyttkartong eller något som jag kan lägga ner väskorna vi inte använder i och ställa ner i källaren. När tar det slut?!

Efter väskorna hade jag tänkt att ta tag i vantar, halsdukar m.m. och jag vet att vi har platsbrist även där. Sist men inte minst så väntar de fyra IKEA-kassarna med ren tvätt att få hängas in i klädkammaren och där är det REDAN fullt. Hur ska detta gå?!


Sömngångare

Jag vaknade inatt av att Micke försökte få upp sitt täcke från golvet och snäll som jag är så ska jag gå upp och ta upp det åt honom. När jag kommer runt på hans sida så finns det inget täckte där och heller inget i sängen. 'Micke, vart ÄR täcket?', frågar jag. 'Under sängen', svarar han. Då vaknade jag inte av att han försökte få upp täcket utan jag vaknade av att hon försökte trycka in det UNDER sängen. Haha, han är ju bara för rolig när han gör saker i sömnen :)


Tisdag idag

Idag har jag lekt med Änglalutten hela dagen. Hon sov över här från igår vilket var supermysigt :) Morgonen börjar med att hon väcker Micke och säger att hon fryser. Stackarn har inget täcke alls på sig. Micke har snott åt sig allt, haha! Sen tittade vi lite på tv innan det var dags för frukost. Micke och Ängla fixade den och sen kom jag upp och höll de sällskap. Ängla tog dock en snabb tugga på sin smörgås sen var hon klar. Hon fick välling lite senare istället :) Ängla tyckte inte att det var riktigt okej att Micke skulle gå till jobbet och även fast vi sa det till henne igår så trodde hon inte på Micke när han sa det imorse. Hon var tvungen att fråga mig en gång till om han verkligen skulle gå till jobbet. Hon ville helst att han skulle stanna hemma, sötnöt! När Micke till slut tog sig iväg till jobbet så myste vi lite i sängen framför Bamse. Sen tog vi på oss vinterkläderna och gick ut och lekte i snön. Vi åkte pulka, gungade, åkte rutschkana och brottades i snön. Efter ett tag blev det kallt och då gick vi in. Det blev mycket film- och tvtittande men det var bara mysigt :) Vi åt lite lunch och sen bakade vi en sockerkaka. Ängla badade fötterna också i mitt nya fotbad, det var skoj!

Nu är Ängla i alla fall hemma igen och som vanligt så känns de jättetomt men jag har ju alltid Micke att nypa i kinderna :) Nu ska jag nog kräva lite massage av honom så min huvudvärk som jag haft konstant den julafton kanske försvinner för en liten stund åtminstone. Sov gott!

 


Annandag jul

Jag har verkligen mina upp och nedgångar på denna blogg. Vissa dagar blir det flera inlägg om dagen och vissa dagar inga inlägg alls. Ibland kan det gå veckor utan ett inlägg men nu tänkte jag att det var dags igen :)

Julen är över och jag vet inte om jag är hundraprocentigt nöjd med den i år. Har varit mycket jobb innan jul så inte mycket tid till att julmysa och fixa. Gick även på julledigt mycket senare detta år vilket gjorde också gjorde att jag inte hann med så mycket. Hela julafton gick förbi med en sprängande huvudvärk vilket gjorde att jag sov tre gånger på själva julafton innan det var dags att sova på riktigt. Hela Kalle Anka sov jag bort men Svensson Svensson hann jag se på kvällen iaf :) Jag fick iaf braiga julklappar som ett par finfina träningsskor och ett fotbad som ska invigas imorgon kanske. Hade tänkt inviga det ikväll men av någon anledningen så blev det inte så. Det är som sagt inte mycket som gått som det tänkts denna jul.

Imorgon är det måndag igen och Micke ska jobba. Hade nog velat ha honom hemma några dagar till och myst lite men kan väl vara skönt att vara för sig själv också ibland. Han är ju ledig till helgen igen när det är nyår, fast på söndag så jobbar ju självklart jag istället. Typiskt..!

Funderar på att gå och lägga mig men är inte speciellt trött. Micke sover redan och när han somnar innan mig så har jag riktigt svårt att somna. Undra varför..? Händer dock inte så ofta att han somnar innan mig så jag ska väl inte klaga :) Kanske ska mig ett bad så kroppen kopplar av och blir trött? Har så himla tråkigt på kvällarna när Micke sover eller är ute och slirar. På dagarna går det jättebra men just på kvällarna så blir jag så himla uttråkad.

Hur som haver, sov gott!


Trött..

Nu drar jag mig iväg till jobbet men allt jag egentligen vill göra är att SOVA!!


Julfix!

Idag tog jag mig en dag ledigt så jag hinner med att köpa julskinka, Mickes julklappar, slå in juleklappar och lite allmänt småfix. Vet inte när jag ska hinna med detta annars. Förr om åren så har jag gått på julledigt lagom till denna helg som kommer men i år så ska det självfallet vara ett evenemang två dagar innan jul så det gick inte detta år. Får helt enkelt fixa med allt det sista nu. Klä granen får vi göra på söndag och även slänga innan skinkan i ugnen då. Den tar ju några timmar att göra så då passar det perfekt att klä granen samtidigt :) Julgranen köpte vi igår så vi inte står där på söndag och alla är slut. Den står just nu på balkongen och väntar på att få bli klädd med massa fina kulor, glitter och ljus :)

Vi gjorde förresten om lite i vardagsrummet igen för någon dag sedan och vad STORT det blev! Det blev mycket luftigare och känns inte så hoppackat som det kändes förut. Skönt säger jag bara :)

Nu måste jag kila iväg och köpa juleklappar och julskinka. Ut i snöstormen!


God morgon!

Känns som att jag nyss gick och la mig fast klockan var nog runt 03.30-04 skulle jag tro. Vaknade när Micke skulle upp till jobbet vid åtta och hade väldigt svårt att somna om men lyckades till slut sova ca 40 minuter till. Vaknade sen av att jobbtelefonen ringde, såklart.. Det var ju lite typiskt men hur som helst så kunde jag inte somna om och fick till slut kämpa mig upp ur sängen. Nu sitter jag här och degar i soffan och vet inte om jag ska ta mig iväg för att köpa julklappar eller inte. Det skulle behövas för man vet inte när man har tid nästa gång. Fick ju en bonusledig dag idag så då får man passa på :) Dessa 17-18 timmars pass är inget att leka med. Nu är det förhoppningsvis ett bra tag innan jag behöver ge mig på ett sånt igen. I alla fall nån vecka eller så :)


Slut som artist..

Jag är trött! Jag är fruktansvärt trött men jag vill inte gå och lägga mig för det betyder att även denna lediga dag är slut och nästa sexdagars vecka väntar om några timmar. Jag har ingen lust att gå upp imorgon, har ingen lust att gå till jobbet, ingen lust att jobba och absolut ingen lust att ha evenemang imorgon. Skulle behöva några dagar att bara vara på för att återhämta mig men det är ju någonting jag bara kan drömma om i dagsläget. Jag är inte bitter, jag är inte negativ, jag är bara trött!


1 december 2010

De två första dagarna denna vecka har gått emot mig totalt! Jag har fått kämpa mig igenom jobbet och lösa problem som jag själv inte har orsakat men som ändå drabbar mig. Jag har varit på bristningsgränsen flera gånger men har tagit mig i kragen och genomfört ett bra jobb. Har dock fått släcka bränder på bränder på bränder men nu hoppas jag att det vänder. Behöver ingen mer skit nu, har fått tillräckligt! Dagen igår avslutades bra och jag kände att jag hade gjort det jag kunde för att styra upp samt göra mitt jobb så bra som bara jag kan :)

Sitter just nu i soffan, adventsstjärnan lyser, snön igger stadigt på marken, pepparkakorna delar med sig en härlig doft. Jag trivs så himla bra denna tidpunkt på året. Vintern och framförallt julen är det jag ser framemot varje år. Tycker att det är lika tråkigt varje gång julafton är över. Tänk om bara julafton kunde vara en vecka eller så :) Idag är det första december och man får öppna första luckan på julkalendern plus att det bara är 23 dagar kvar till julafton, vilket är lite drygt tre veckor. TRE VECKOR?! Jag har ju knappt köpt några julklappar! Nu blev det bråttom.

Nu ska jag kila iväg till jobbet så jag kan gå hem lite tidigare idag och ha onsdagsmys med Micke! Håller tummarna för att det blir en lätt dag på jobbet..


RSS 2.0